Case Study - Strawberry Hill

This property had two pitched roofs, one behind the other with a galley in-between. The previous owners had the front pitch converted into a loft space, but had left the back as storage. Unfortunately for the new owners there was no insulation at all, making the loft unusable outside of the summer months and the galley was leaking once it rained, into the main house.

Our Challenge

Was to remove the existing conversion and the galley and convert both pitches to a livable space.

How We Did It

The owners wanted to ensure the loft was a continuation of the main house rather than feeling like an afterthought. Ceiling head height and Edwardian design features were a necessity. We achieved this by raising the back pitch roof, lowering the floor and together with the owner we sourced door frames, skirting, and doors that would complement the rest of the house. We removed the galley and created a large, bright bathroom/wet room with an impressive skylight.

The Result

The house now boasts an additional two bedrooms, a bathroom and a landing with more storage, all warm and dry. Each bedroom has significant storage in the eaves for all the important items that can’t be accommodated in the main house. By utilising re-claimed bricks and roof tiles, the conversion blends into the main house perfectly.

Client: Mr & Mrs Wheeler
Service: Side Dormer

Mrs Wheeler, Strawberry Hill

Paul and the team were so considerate, polite and always professional. The attention to detail is fantastic and they suggested additional features, which we hadn’t even considered. I would recommend them without hesitation.

We cover Berkshire, Surrey, Hampshire, Middlesex and South West London
Areas we cover